Jeanette

Älskade dockor..
Jag bara älskade klippdockor eller pappersdockor som jag sa när jag va lliten. I huset som jag bodde i va det gott om veckotidningsläsare men inga barn förutom jag.Så med andra ord va dockorna mina tyckte jag men jag vågade aldrig fråga efter några. Så i stället placerade jag mig i soprummet med en sax i högsta hugg och letade efter tidningar med klippdockor i som damerna i huset slängde.
Gissa vem som hade mest pappersdockor av mig och mina kompisar? Jag hade ju från nästan alla tidningar som Allers, Året Runt, Hemmets Journal, Hemmets veckotidning, Allas och några fler. Mina bästa dockor va Familjen Trapp i Sound of Music och Saltkråkebarnen. Skrållans kläder va så häftiga för de hade en baksida som man vek över dockan.
Tyvärr har jag inga klippisar kvar utan dessa har jag lånat från nätet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ninnie

Å, jag med! Det var det roligaste jag visste, att leka med. Minns att jag och min syster både lekte med dem, och ritade egna kläder till dem. Jag hade massor! Tyvärr finns inga kvar, men jag har faktiskt lyckats hitta flera favoriter på Tradera, och budat hem dem. Roligt!

Svar: Vad kul att få tillbaks en del. Försökte föra över intresset till min yngsta dotter men det va bara under en kortare period som det var kul. Charmen med klippisarna var nog att det var kändisar för jag tyckte bättre om dom man fick tag på i tidningar än de man köpte.
Jeanette

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress