Jeanette

Thailand....
När vi hade besökt båda tempelställena blev det dags för lite shopping för de som ville. Först ett besök på något ställe som skulle ha perfekta priser och mycket shopping att välja på. Ha, ha inte ett skit att handla, lite egen producerat honung, krimskrams va väl som bjöds på.
 
 
 
 
 
.........................................
 
Nästa ställe va Gems gallery Phuket, ett mega stort juvelställe. Världens största sägs det.
 
 
Först fick vi åka ett tåg genom olika miljöer där det berättades historien om diamanternas och de andra ädelstenarnas uppkomst. Lite mysigt va det.
 
 
Sen fick man gå runt och titta på de skickliga guldsmederna som gjorde vackra smycken.
De bilder som kommer nu har jag lånat på nätet.
 
 
Sedan kom vi till själva butiksytan som va enorm. Så mycket juveler har jag ALDRIG sett.
 
 
 
Fast inget lockade mig, är ingen smyckes människa.. 
Fast kul va det....
 
Jordskott
Bästa svenska serien på länge tycker jag att Jordskott är. Konstig, knepig och påminner om den fantastiska serien Twin Peaks, många miljöer och karaktärer är exakt de samma enligt mig.. Serien spelades mestdels in i Sala sommaren 2014 där även den stora skogsbranden härjade samma sommar. Min dotter går ju estetisk inriktning på gymnasiet i Västerås och flera av hennes skolkamrater fick vara statister i serien. 
En serie jag kan rekomendera (till och med mannen sitter frivilligt och tittar på den)
 
 
Loppisfynd..
Ett annat porslin som jag smälter för är de här med engelska motiv, går under namnet engelskt porslin hos mig. Jag har hittat allt hos Myrorna och Röda korset och inte har jag betalt mycket för det heller.

 
 
 
 
 
 
Har lite till men det har jag inte fotat ännu.